#felyxhotspots in Rotterdam

Nog geen plannen voor het weekend? Ontdek dan de leukste hotspots met onze top 10 #felyxhotspots in Rotterdam. Pak een felyx en tour naar een (of meerdere) van deze locaties! Zo heb jij je weekend zo volgepland ;-).

Bekijk hier het servicegebied in Rotterdam. 

1. Cultureel genieten

Met 450.000 bezoekers per jaar is Concertgebouw De Doelen de op één na grootste concertzaal van Nederland. Op steenworp afstand van Rotterdam Centraal parkeer je hier je felyx op het Schouwburgplein om je avond door te brengen onder het genot van de zoete tonen van je favoriete muziek. Liever overdag genieten van mooie muziek? Dan bieden ze ook lunchconcerten aan, handig als je ‘s avonds al afspraken hebt.

2. Shop until you drop

De Witte de Withstraat mag zeker niet op dit lijstje ontbreken. Dit is namelijk een van de leukste straatjes in Rotterdam. In deze straat komen kunst, shoppen, cultuur en uitgaan bij elkaar. Parkeer de felyx op de hoek van de Schilderstraat en loop binnen bij één van de bijzondere winkeltjes zoals Danny de Cactus, voor als je opzoek bent naar een nieuwe, de naam zegt het al, cactus. Strijk daarna neer bij een van de vele gezellige terrasjes, bijvoorbeeld bij Nieuw Rotterdams Café.

3. Foodwalhalla

Trek gekregen na een dag touren door Rotterdam op de felyx? Een niet te missen hotspot in hartje centrum kan hier gelukkig een oplossing voor bieden, je raadt het al: De Markthal. Niet alleen is deze overdekte markt prachtig om te zien, je kan er ook nog eens de meest zalige lekkernijen halen of gewoon neerstrijken bij een van de vele restaurantjes. Met het warme weer, kan je het beste even langslopen bij ‘Dragon Breath’. Hier dippen ze een snack gemaakt van o.a. cornflakes in vloeibare stikstof van -196 graden. Bekijk hier het servicegebied en waar jij je felyx kan parkeren!

4. Permanent genieten

Was er maar zoiets als een permanent festival, zonder hoge entreeprijzen en kwalitatief goed eten en drinken. Bij ‘t Keilecafé in Rotterdam-West kan het. Heh, wat? Ja, in deze oase ontsnap je aan de drukte van de stad. En wat heeft dit festival te bieden vraag jij je dan af? Opkomende DJ’s en live artiesten, lekker eten en een uitgebreide, goede drankenkaart. Hier zijn ook genoeg alcoholvrije opties te vinden voor als je op de felyx nog terug naar huis moet. Je parkeert je felyx hier ook nog eens makkelijk! Bekijk hier het servicegebied.

5. Geen brug te ver

New York heeft de Brooklyn Bridge, Londen de Tower Bridge en Rotterdam heeft natuurlijk de Erasmusbrug. Deze iconische gewaarwording die in de volksmond ook wel ‘De Zwaan’ wordt genoemd, mag je echt niet overslaan als je Rotterdam bezoekt. Rijd erover heen met de felyx en overzie de stad vanuit een prachtig oogpunt. Tip: rijd vervolgens nog even door naar Hotel New York. Welke Rotterdammer kent deze hotspot niet? Hier kan je terecht voor een van de fijnste terrassen van Rotterdam. Geniet van je hapje en/of drankje in het zonnetje met prachtig uitzicht.

6. Uniek borrelen op een rode boot

Op zoek naar een uniek en verborgen terras in Rotterdam? Rijd dan met je felyx naar Vessel11. Deze hotspot is (nog) niet massaal bekend bij toeristen en dus zeker de moeite waard om heen te gaan. Neem plaats in het zonnetje op deze rode boot voor authentiek Brits eten, zelfgebrouwen bier, goede gin en lekkere snacks. Je kan hier trouwens ook een varende hot tub huren. Ideaal voor een zomerse dag!

7. Oude koeien uit de sloot

Rotterdam heeft een hoop unieke plekjes, maar één daarvan is zeker De Floating Farm. Deze ‘s werelds eerste drijvende zuivelboerderij is namelijk alleen in Rotterdam te bezoeken. Op de Floating Farm ‘drijven’ de koeien dicht bij de stad om de stadsmensen meer bewust te maken van de zorg en ambacht die gaat in het produceren van levensmiddelen. Ontdek dus het platteland te midden van de stad. Met de felyx rijd je er ook nog eens binnen no-time heen.

8. Frietje gin-tonic?

Tante Nel, ja je kent haar wel. Deze tante schept namelijk de lekkerste frieten van Rotterdam! Kom je hier op vrijdagavond? Dan krijg je bij je gin-tonic een gratis frietje en snack (tip van ons: neem de truffelkroketjes). Friet en gin-tonic? Jep, bij deze leuke hotspot kun je ook heerlijke drankjes krijgen. Het grote gezellige verlichte terras nodigt in ieder geval uit om er een lange zwoele zomeravond van te maken. Teveel gin-tonics gedronken? Parkeer je felyx dan in het servicegebied!

9. Euromajestueus

Met 185 meter is de Euromast de hoogste uitkijktoren van Nederland. Gelukkig hoef je geen trap op om boven te komen, de lift brengt je namelijk in slechts 30 seconden naar het uitkijkplatform. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan ben je snel weer beneden door via de buitenkant naar beneden te abseilen. Het naastgelegen Euromastpark is volgens sommigen het mooiste park van de stad, dus sla deze hotspot zeker niet over. Dit is de ideale plek voor een picknick in het weekend.

10. Hotspot hoppen in de Pannekoekstraat

Ben jij een echte bourgondiër, bier connaisseur of heb je gewoon zin in een verfrissend drankje in de zon? Stop dan even bij Bokaal, een leuke hotspot in het nieuwe hart van Rotterdam. Gezelligheid gegarandeerd bij dit stadscafé. Sla ook vooral de andere hotspots in de Pannekoekstraat niet over, van unieke kledingboetiekjes tot ‘de lekkerste Koreaan van Rotterdam’; je vindt het allemaal in dit gedeelte van Rotterdam. Bekijk hier het servicegebied rondom deze wijk!

Next articles

#felyxhotspots in Den Haag

Read article

#felyxhotspots in Amsterdam

Read article