#felyxhotspots in Den Haag

Nog geen plannen voor het weekend? Ontdek dan de leukste hotspots met onze top 10 #felyxhotspots in Den Haag. Pak een felyx en tour naar een (of meerdere) van deze locaties! Zo heb jij je weekend zo volgepland ;-).

Bekijk hier het servicegebied in Den Haag. 

1. Genoeg keuze in cultuur

Niet één, niet twee maar drie prachtige musea liggen binnen handbereik met de felyx. Museum Voorlinden, het Mauritshuis en GEM, Museum voor Actuele Kunst kan je allemaal in één dag bezoeken. Natuurlijk kan je er ook gewoon eentje kiezen en daar rustig genieten van alle kunst. Na een cultureel dagje, kun je met de felyx doorrijden naar een van onze favoriete hotspots voor een hapje of drankje, zie tip nummer 3.

2. Naar het strand zonder plakkerig tramritje

Een van de grootste voordelen van de stad Den Haag, is dat je al dicht bij het strand bent. Een klein stukje rijden en je hoort boven de stille felyx de golven al op het strand breken. Ultiem zomergevoel toch? Maak een wandeling over het strand of strijk neer bij een van de vele strandtentjes voor een hapje en/of drankje. Onze tip? Loop door naar Indigo, een sfeervolle strandtent met een heerlijke fusion kaart. Bekijk het servicegebied hier!

3. Van theeleuten naar wijn slurpen

Een theesalon die in de avonduren transformeert tot wijnbar en restaurant: Lapsang is van alle markten thuis. Dit restaurant, in hartje Den Haag, serveert de lekkerste taartjes, gerechten en wijnen. Ze hebben meer dan 100 wijnen op hun kaart staan en serveren hier bijpassende gerechten bij. Haagse gezelligheid met een buitenlands culinair tintje. Ook leuk: de prijzen zijn ontzettend vriendelijk. Teveel wijntjes gedronken? Meld je felyx dan af en zoek ander vervoer om thuis te komen ;-). Check hier waar jij je felyx kan parkeren!

4. De Paleistuin, ‘the-palace-to-be’

Struin door de prachtige tuinen van Paleis Noordeinde en ontdek de stilte en schoonheid van de natuur te midden van de stad (jaja!). Parkeer de felyx voor de ingang van het park en strijk vervolgens neer met je picknickkleed & goed gevulde picknickmand in het vers gemaaide gras. Is de Paleistuin gesloten? Dan zijn er zeer belangrijke mensen te gast in het Paleis. Kan jij ze spotten!?

5. Spot jij alle street art?

Ben jij een kunstliefhebber maar zijn musea niet aan jou besteed? Tussen 2009 en 2015 zijn er talloze street-art kunstwerken gemaakt die de stad nu (ver)sieren. Voordeel: je hoeft niet zelf te gaan zoeken, want op deze map kun je alle street art in Den Haag terugvinden. Je toert met je felyx zo langs alle kunst die de straten van Den Haag rijk zijn. Bekijk ons servicegebied hier!

6. Hofjes hoppen

Den Haag is niet voor niets de Hofstad. Wist je dat Den Haag in 1892 maar liefst 700 hofjes telde, en dit terwijl er maar 9.500 woningen waren?! Tegenwoordig zijn het er niet zoveel meer maar met ongeveer 115 hofjes kan je op de e-scooter nog heerlijk touren naar een of meerdere van deze unieke binnenplaatsen. Sommige van deze hofjes bestaan al sinds de 13e eeuw! Hoeveel hofjes weet jij te bezoeken op één dag?

7. Sfeervol dakterras

Na een dag in de Hofstad is het tijd om te ontspannen op een sfeervolle locatie. De Rooftop Bar Bleyenberg is met zijn insta-waardige aankleding en uitzicht over de stad de perfecte plek hiervoor. Je kan hier genieten van een heerlijk diner met bijpassende drankjes en er worden elke vrijdag- en zaterdagnacht dansfeesten georganiseerd. Ideaal om je weekend mee af te trappen. Als je de lekkere cocktails niet kan weerstaan, meld dan de felyx af in de app en pak een taxi naar huis. Bekijk hier waar jij je felyx kan parkeren!

8. Ga de hoogte in

Geeft de rooftopbar je net niet het uitzicht waar je naar op zoek was, ga dan de hoogte in bij de Haagse Toren, het op drie na hoogste gebouw van Den Haag. De toren heeft 42 verdiepingen en een hoogte van 132 meter. Op de hoogste verdieping vind je niet alleen een restaurant, maar ook een skybar waar je kan genieten van heerlijke cocktails met het mooiste uitzicht over de stad.

9. Een poppodium met geschiedenis

Als de Paleistuin langzaam zijn hekken sluit, opent poppodium ‘t Paard van Troje haar deuren. Pak je felyx en rijd naar dit stukje Nederlandse muziekgeschiedenis. Al bijna 50 jaar is het Paard een begrip in Den Haag. Hier hebben alle grote namen wel een keer gespeeld, zoals U2 en Prince. Eerst even bijkletsen voordat je de nacht tegemoet gaat met je favoriete muziek? Strijk dan neer bij het Paardcafé. Benieuwd naar de programmering? Check deze dan even hier.

10. Fotogenieke hotspot

Het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag is het Vredespaleis. Wij begrijpen wel waarom, want dit is wel echt een Haags pareltje. In dit prachtige gebouw is het Internationaal Gerechtshof gevestigd, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York. Wil je meer leren over dit iconische gebouw in Den Haag? Rijd er dan heen op je felyx en leer meer over de geschiedenis tijdens een van de tours.

Next articles

#felyxhotspots in Rotterdam

Read article

#felyxhotspots in Amsterdam

Read article