Over felyx

felyx is een succesvolle scale-up die gedeelde elektrische scooters aanbiedt als een nieuw disruptive mobiliteitsconcept.

Missie

felyx is een innovatieve scale-up met ambitieuze plannen voor duurzaam en gedeeld stadsvervoer. Omdat steden voller worden en de luchtkwaliteit verslechtert, is er een overgang nodig richting nieuwe vormen van mobiliteit.

Groeiende urbanisatie stelt ons voor de uitdaging om meer mensen te vervoeren met minder eigen, grote en vervuilende vervoersmiddelen. Het is dan ook onze missie om met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel de stad leefbaar en bereikbaar te houden voor iedereen.

Meer lezen

Waarom felyx?

Met felyx reis je snel, comfortabel en duurzaam door de stad. Je profiteert van alle voordelen van een elektrische scooter zonder last te hebben van de nadelen wanneer je een eigen scooter hebt.

Snel van A naar B

felyx is een deur-tot-deur oplossing waarmee je overal gratis kan parkeren. De e-scooter opladen? Dat doen wij voor jou.

Met felyx reis je snel van A naar B. Je hebt geen last van files, parkeerproblemen en wachttijden. Op een felyx ben je praktisch altijd sneller op je bestemming dan met elk ander vervoersmiddel.

Meer lezen

Groen

Onze e-scooters worden 100% elektrisch aangedreven, waardoor ze stil en uitstootvrij zijn.

Op deze manier dragen alle felyx rijders bij aan een schonere en stillere stad. Ons serviceteam rijdt uiteraard ook in een 100% elektrische bestelbus rond.

Meer lezen

Betaalbaar

Voor het rijden met felyx betaal je een vast bedrag per minuut en een starttarief van 50 cent per minuut.

Voor felyx betaal je een vergelijkbaar bedrag als voor het openbaar vervoer en het is bijna altijd goedkoper dan een taxi of eigen auto. Ten eerste omdat je je sneller door de stad kunt bewegen maar ook omdat je geen parkeer- en brandstofkosten betaalt.

Meer lezen

Meet the team

Maarten Poot

Co-founder | CBDO

Waarom felyx?

In het buitenland heb ik de voordelen van deelconcepten voor het eerst ondervonden. Het is namelijk erg aangenaam om flexibel te zijn in je vervoersopties. Met de deelscooters van felyx zorgen we voor een innovatieve manier om van A naar B te geraken.

Waar naartoe met felyx?

Wanneer ik samen met vrienden ga varen in Amsterdam kan ik op- en afstappen waar ik maar wil, omdat ik de felyx kan nemen! Op die manier ben ik snel weer thuis of terug bij de plek waar ik mijn fiets heb achtergelaten.

Meer lezen

Quinten Selhorst

Co-founder | CEO

Waarom felyx?

Omdat we met felyx het ideale transportmiddel kunnen aanbieden voor iedereen in de stad. Ik vind het belangrijk om snel en op een duurzame en betaalbare manier op mijn plaats van bestemming te geraken en felyx maakt dat mogelijk.

Bovendien is het nog leuk ook, en waarborgen we de veiligheid zo goed als mogelijk door onze e-scooters te begrenzen en uit te rusten met all weather banden en een fietsbel. Kortom: felyx biedt voor mij het beste van alle werelden.

Waar naartoe met felyx?

Als oprichter van felyx heb ik op een dag veel afspraken ingepland. Felyx biedt hierbij uitkomst, omdat ik weet dat het de snelste manier van vervoer door de stad is. Daarnaast gebruik ik felyx veel tijdens het weekend wanneer ik met mijn vriendin op stap ben.

Meer lezen

Team member decoration bike image

Vacatures

felyx is op zoek naar gepassioneerde mensen die klaar zijn om de transportrevolutie naar en hoger niveau te tillen. Spannende tijden, met spannende uitdagingen.

Meer info

felyx stories

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent felyx en bekijk alle hotspots die je kunt ontdekken op een felyx.

Bekijk stories